Om oss

Bergmanplast är Hälsingeföretaget som kan plast. Vi tillverkar strängsprutade produkter
i termoplastiska material: plastprofiler och lister, rör och slang, överplastning och tråd. Vi erbjuder också tjänster som exempelvis 3D-ritning, lagerhållning och hantering av frakt- och exportdokument.
All tillverkning utgår från dina behov och vi hjälper dig hela vägen, från idé till leverans. Specialtillverkning är vår standard.

Historia

1955 startade Sven Bergman en mekanisk verkstad i Bäling, Gnarp. Företaget påbörjade under slutet av 1950-talet ett samarbete med repslagaren Wilhelm Eriksson. Tillsammans tillverkade de telnar och flöten till fiskenät under namnet Jätte-Plast. 1960 startade Sven Bergman den enskilda firman Bergmanplast med inriktning på strängsprutning av plastprofiler som legotillverkare. 1992 övergick företaget till aktiebolagsform. Idag ägs och drivs Bergmanplast av tredje generationen.
Kvalitet och miljö
Vi är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001 och miljöcertifierade enligt ISO 14001.
Bergmanplast är den flexibla legotillverkaren av strängsprutade plastprofiler, rör och slang. Med lång erfarenhet och stor kunskap inom både framtagning och tillverkning jobbar vi tillsammans med våra kunder för att ta fram den bästa lösningen för deras behov. Vi har fokus på en hög kvalitetsnivå, att följa bindande krav från våra kunder och att efterleva lagar och förordningar. För att minska vår resursåtgång i tillverkningsprocessen jobbar vi systematiskt med att ta hand om spill och avfall med hänsyn till kostnadseffektivitet och möjlighet till återvinning.

 

Kontakta Oss